TAVUK, TERÖRÜ DURDURURMU!

TAVUK, TERÖRÜ DURDURURMU!

Teröre Çare Tavuk 

MUDURNUNUN OSMANLI DÖNEMİNDEN BERI TAVUKCUBAŞI KAZASI OLDUĞUNU BİLIYORMUYDUNUZ?

Mudurnu” Matbah-ı amire (Saray Mutfagı) Osmanlı Sarayınin tavuk ihtiyacini karsilayan vergisini Osmanli devletine yilda 7700 tavuk , 2500 piliç tavuk üreterek ödeyen MUDURNU nun Tavukcubaşı kazası olduğunu 1994 yılında Ankara gazi üniversitesi n de bir araştirmaya destek olan Tevfik Türesin bey olup TBMM osmanlı arşivlerinden belgelenmiştir.

Cumhuriyet döneminde de 1964 de Tevfik Türesin tarafından tekrar tarih tekerrür ederek üretime başlamıştır. 2000 yıllarına kadar tavukçuluğun başkenti MUDURNU ünvanını alarak dünya çapında milli bir marka olmuştu. Ülkede yaşanan ekonomik kırizlerde bu gün Mudurnu muzda tavuk üretiminde sorunlar yaşatmıştir.

 

Inaniyorumki istenilirse önümüzdeki on yıl içinde tekrar Mudurnu da saraylara layik gerçek tavuk üretilecek sağlıklı şekilde tüm dünyaya hizmet ederek efsane tavuk geri dönecektir. Günümüzün siyasetçileri nedeni bilinmeyen bir şekilde bereketimiz tavuğa sahip çıkmamaktadır.

Temsilcilerimiz Mudurnu Belediyesi şehir logosunda tavuğa yer verilmemektedir. Oysaki Bolu da ilçelerde Mudurnu’da sosyo ekonomik gelişmeyi köyden kente göçü durduran bölgemize 40 yıldır is aş sağlayan tavuktur. Günümüzde savaşlar terör üretimlerle engellenmelidir diye düşünüyorum.

Her bir yurttaşımızı derinden üzen yasadığımız teröre çare Güney Doğuda halka gelir getirecek devletimizle halkı güven anlamında DOĞULU VATANDASIN dağa çıkmasını önleyecek milleti birleştirecek yaşanan terörü bitirecek örnek Mudurnu modelidir tavuk üretimidir .Tavuk üretimleriyle Arap ülkelerine yakin illerimiz köylerimizde devlet ve özel sektör tevsik ve yatırım lar yapmalıdır.Tavukçuluk memleketimize hem ihracatla döviz kazandıracak halkı yoksulluktan kurtaracak dağa çıkmayı önleyecek terörü sonlandıracak barış sağlayacak tek üretim modeli tavukçuluk ve örnek model Mudurnu dur diyerek selam saygımla devlet yetkililerimize siyasilerimize okuyuculara duyuruyor bilgilendiriyorum..

 

9 NiSAN 2016

Uğur Türesin

MUDURNU HABER

 

www.mudurnuhaber.com

YENİ GÜN ANLAMINDAKİ NEVRUZ

YENİ GÜN ANLAMINDAKİ NEVRUZ 
 Öncelikle yeni yılınız kutlu olsun diyor ve sözlerime şöyle devam ediyorum.Nevruz Türkünde Kürtünde tüm Asya topluluklarının kutladığı baharın doğuşu kutlaması birlik beraberlik töreni bayramıdır.
Doğanın yeniden doğuşudur Nevruz… Bahar doğar Nevruzla yeniden dirilir bütün doğa ve başlar yeni bir yıl. Doğa yeşerir yanan nevruz ateşinin sıcaklığında. Bin bir çeşit renk ve güzellik olur Nevruz.
Açan çiçeklerimiz dir Nevruz. Dağlarımızda bahar ovalarımızda hayattır, berekettir Nevruz. Kurumuş topraklara suyla gelen candır Nevruz. Çiçek çiçek bahardır Nevruz hem bahar hem de tarihtir Nevruz..İnsanlık Adalet Adına Dövülen demirdir Nevruz. Tarihtir Üç kıtada birlikte oynattığımız attır Nevruz, her bir adımımızda götürdüğümüz şereftir Nevruz.
Tarihin içinde hep bir ağızdan söylediğimiz türküdür Nevruz geleneklerin ve tarihin yaşatılmasıdır . Baharın başlangıcı bu gün kadim tarihimiz gibi birlik beraberliğimizin bir kez daha pekiştiği gündür.
Nevruz yüz binlerce mazlum toplulukların güvencesi YENİ TÜRKİYEDİR .
21 Mart 2016
Mudurnu Haber
Uğur TÜRESİN
www.mudurnuhaber.com

İPEK YOLUNDA MOLA NOKTASI SÜNNET GÖLÜ

İPEK YOLUNDA MOLA NOKTASI SÜNNET GÖLÜ

“ Tabiatın Kalbi Boluda ,Mudurnu Göynük, Seben ilçelerimizin Canlı Tarihini, Yaşayan Ahilik Kültürünü, Bozulmamış Doğasını ve Asırlık Mutfak Lezzetleriyle Görülmeyenleri Görmek Keşfetmek için Sünnet Gölü tatilcilere dört mevsim gezi tatil imkanı sunuyor “

Şehirlerin gürültülü kalabalığından uzakta Bolu Göynük renkli göl Sünnet Gölünde bir mola.
Yaşlı kara çam ağaçlarının içinde Gün boyu renk değiştiren gölün suyuna akseden gökyüzü ve çam ağaçlarının renkleri, sakinlik duygusu içinde göl kenarındaki tesislerin samimiyeti burayı daha güzel tarif eder.

Avrupa kıtasından Asya kıtamıza Anadoluya açılan eski İstanbul Ankara ortası E1 yolu üzeri ulaşılan Mudurnu Göynük ilçeleri arasındadır Sünnet gölü.

Asırlardır kıralların askerlerinin geçiş konaklama aynı zamanda diplomatik ve Hindistana kadar uzanan ticari ipek yolu üzerindeki Göynük, Mudurnu ve Sünnet gölü mola noktası olarak tarihe malolmustur.

Gölün tertemiz suyu çevresindeki zengin bitki örtüsü yerel halkın doğal yaşamı Ahiklik kültürü ile Göynük Mudurnu Seben ilçeleri öne çıkıyor, yeni konsep eko turizmimiz için görülmeyenleri görmek anlamında hak ettiği yeri almayı bekliyor Sünnet gölü.

Doğal yaşam alanlarına Sünnet Gölüne ulaşmak çok kolay 
Dört mevsim bilgece tatil için Sünnet gölü DOĞAL YAŞAM OTELİNDE ister dinlen ister eğlen ister yürüyüş parkurlarıyla dag, av sporlarıyla form tutabilirsiniz. Çevre gezilerinizde ilçelerdeki esnaf lokantalarından asırlık lezzetleri tadabilirsiniz.
Ülke turizminin Rusya Suriye kırizi sıkıntılarına karşı Bolu bölgemiz yenilkci turizimcilik için anahtar olacagı görünüyor ilersi için.

Nereler Görülebilir
GÖYNÜKTE arasta çarşılarından el dokumaları,tahta kaşık,uhut çimen özü marmelatı,çam suyu alışveriş yapaparak, Göynükte Fatih sultan Mehmetin hocası tıp bilgini Akşemseddin hazretleri , Ömer Sıkkin ,Debbah dede türbeleriyle Gazi Süleyman Paşa cami ve hamamlarını , çubuk,sünnet gölü ve Çatak kaplıcasını görebilirsiniz.

MUDURNUDA Osmanlının ve Cumhuriyetin kuruluşunda etkin öncü rol almış izlerini belgelerini görebilir, dünyaca meşhur Osmanlıdan beri devam eden tavukculugu, ilçede Abant gölü,Sülüklü gölünü , Kara Murat gölünü görebilir günü birlik veya konaklamalı Sarıot ve Babas kaplıcalarında banyo yapabilirsiniz,el sanatları ile ünlü tarihi arasta çarşısından organik yerel meşhur tadlar Mudurnu saray,depme, çubuk,köpük helvalarını , baklava çeitlerini ,alıç ,kekik sirkeleri,bakliyatlar köy ekmekleri,tarhana ,makarna süt ürünleri alışverişleri yapabilirsiniz. Tarihi yıldırım Beyazıt hamamı camisini, Halveti,Kadiri dergahlarını Mevlana soyundan Şeyh Fahreddin Rumi,Şeyh Hayretin Tırsi, Şeyhülimran hazretleri gibi birçok din bilim ilim alim velileri türbelerini ziyaret edebilirsiniz. Açık ve kapalı kent müzeleriyleyüzyıllık tarihi konakları gezebilir konaklayabilirsiniz.

Seben ilçemizde Lidya Frikyalılardan kalma kaya evlerini, fosil ormanları kalıntılarını, kekik kokulu etleri ile meşhur lokantalarını ,Pavlu kaplıcalarını, FE GE KÜTÜK EVLERİ TESİSLERİNİ Seben gölünü ve yayla köylerini, peri pacaları vadisinde traking doğa yürüyüşleri yapabilir görebilir keşfedebilirsiniz.

Bolu bölgemiz ulaşım yakınlığı doğanın bozulmamış doğal güzellikleriyle, kültürü ,tarihiyle ülkemizin dünyanın yeni turuzim trendi olması beklenmektedir.
Uğur TÜRESIN. 20/2/2016

www.mudurnuhaber.com 

“” Dikkat TAVUK YOK “”

“” Dikkat TAVUK YOK “”

Yeni şehir Logomuz içinde Tavuk simgesi olmaması düşündürücü .Oysa tavuk tüm ülkede Mudurnu muzu tanıtan bir numaralı simgesi.

Tavuk Mudurnu muzun olmazsa olmaz gerçeği dünya Mudurnuyu tavukla tanıdı.Tavuk olmazsa Mudurnu tanıtımı geriler.. Termal , Her yerde olan yeşillik, .tarihi evlerimiz, iğne oyamız bizi kurtarmaz. O gariban tavuk milli marka olmuştur. O Tavuk hafızalara büyük emeklerle yerleştirilmiştir.

Osmanlı’dan beri tavuk ve helvamız Mudurnu’da var olmuştur. Sahip çıkamaz isek kaptırirız başka il ve ilçelere . Senin benim herbir Mudurnulu nun MUDURNU milli markası nda emeği var o halen bizlerin velinimetimiz sahip oldumuz her seyde tavukun hakki var her Mudurnulunun kendi alın teriyle tavuk uretimi var akılları birleştirelim iyi düşünelim.Usule uygun tepki gösterelim .

Bolunun Mudurnu’nun her birimizin velinimet sebebi tavuka karşı .bırakalım siyasi kıskançlıkları masa , şan, şöhreti . Bir gün gercek dogall tavukla tekrar Mudurnu Turkiyede tavukcukugun baskenti olacak Amerikan Vaşington Post Gazetesinin yazdigi gibi.Hersey eskisinden i olcak.

Günümüzde halen Mudurnuya gelen ziyaretçilerin yüzde 90 nin aklinda tavuk için geliyor. Seçilen ve güzel cizilen görsel çizgileri icine tadilat yapilarak anlamı yukselecek tavuk ve helva simgeleri uygulanmalıdır. Yeni şehir Logomuz “Doğal yaşam şehri Mudurnu”ya hayırlı olsun temennisiyle Okurken yorum Yazarken fazla düşünelim .

Herşey “Sevdamız Mudurnu icin”, Yaşasın Mudurnu,Mudurnulular,Mudurnu gönül dostlarımız

Uğur TÜRESİN

www.mudurnuhaber.com

HUZURLU MUTLU VAKUR BABA

HUZURLU MUTLU VAKUR BABA

Kendi deyimiyle ” Böyük Türkiye” ,hayranlarının sözüyle Baba, Barajlar Kralı, Çoban Sülü, Devlet Millet Adamı , Demokrasi Insanı, Süleyman DEMİREL 91 yaşında hakka yürüdü.

1924 yılında Isparta İslamköy de doğan İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinden mezun olup Orta Doğu Teknik Üniversitesinde öğretim görevlisi, serbest mühendislik ,mūtahitlik görevlerinden sonra 1962 yılında Adalet Partisinde siyasete başlayıp. 1965’te Isparta’da Milletvekili seçilmiştir. 1969-70-75-79-91 yıllarında Başbakanlık görevlerinde bulunmuştu. 5 yılı aşkın Devlet Su İşlerinde , 35 yıl Siyasi, 7 yıl Cumhurbaşkanlığı görevlerini yaparak yurdumuza demokrasi ve kalkınma anlamında demokratik kuralların işlemesi için mücadele etmişlerdir.

Türkiye’nin 80’li yıllara kadar altyapı yol, su, elektrik, barajlar, eğitim ,hastane, havalimanları ve 1. Boğaz Köprüsünü, bir çok fabrikaların kurulmasını sağlamış bir liderimizdir Süleyman DEMİREL. Türk siyasetinin fotur şapkalı ve güçlü hafızası ile meşhur olmuş siyasi būyūğūmūzdūr. Kendilerine basın mensupları başarılı oldunuz mu diye sorulduğunda, bize Mustafa Kemal ATATÜRK öyle bir miras bıraktı ki bu miras hiçbir hizmetten daha değerli değildir. Bizler Cumhuriyetimiz, Demokrasimiz için başarılı olmaya çalıştık demiştir.

Kalkınma hamlelerinde Türk Silahlı Kuvvetlerini kışlaya çekme mücadelesiyle birlikte sık sık darbelere muhatap kalmıştır. Türkiye’de Demokrasi mücadelesinde yasaksız Türkiye için uğraşan 9.cu Cumhurbaşkanımız Süleyman DEMİREL şehirde ne varsa kırsalda ve köyde de o olacaktır hedefiyle çalışmış siyasi liderlerimizdendir. 199 8 yılında Mudurnu ilçemizi şereflendiren 9.cu Cumhurbaşkanımız DEMİREL, O gün için dünyanın üçüncü büyük tavuk kesimhanesi açılışında bizleri, Mudurnuluyu kutlayarak ‘ Sözleşmeli üretim modeliyle Türkiye’de örnek model olan Mudurnu Tavukçuluk başarılı olmuştur.

Arkadaşım Tevfik Türesin ve Mudurnuluları Devletim ve şahsım adına kutluyor , tebrik ediyorum ‘ sözlerini hatıra şeref defterine yazmışlardır. Kendine özgü töleranslı, hoşgörülü, pratik üslubuyla “‘Barışmasını bilmiyorsan tartışmayacaksınDemokrasi halktır’” diyerek devlet meselelerinde dargınlık yapmamış, yaptırmamıştır.

Siyasi çalışma ve hizmetleriyle milletin adamı olan kendini son anına kadar huzurlu mutlu vakur hisseden Baba Süleyman DEMİREL Dünya ve Türkiye siyasi tarihinde Türkiye’nin önemli lideri, iyi insan olarak uzun yıllar unutulmayacak kalplerimizde yaşayacaktır. Tüm yurdumuza baş sağlığı dileyerek büyük Türkiye’nin iyi insanının mekanının cennet olmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum.

Yaptığın hizmetlere Teşekkürler BABA

Uğur TÜRESİN

MUDURNU HABER 17.6. 2015.

BU TOPRAĞIN ADAMI ve SEÇİMLERİN SEÇİMİ

BU TOPRAĞIN ADAMI ve SEÇİMLERİN SEÇİMİ

 

Önümüzdeki pazar milletvekillerimizi belirleyeceğiz. Vekillerimizi haklarımızı savunmak Bolumuzu hizmet ve temsil etmek üzere Ankara ya T.B.M.M ne göndereceğiz.

Bolu ilimizi oy miktarı ve dağılımına göre 3 milletvekili temsil edecek. Başbakanımız Prof. Ahmet Davutoğlu Bolu mitingi konuşmasını AK Parti Bolu dan 3 milletvekili çıkarttığında 4. Milletvekilinizde şahsım olacaktır demiştir. AK partisinin seçim çalışmalarına ve seçmenlere destek mesaj vermiştir.Hiçbir il mitinginde kullanmadığı Bolu iline karşı özel ilgisini sevgisini beyan etmişlerdir.

Bolu yu hep birlikte yöneteceğiz diyen Ak parti 3.sıra adaylarımızdan Göynüklü Mehmet Emin Güz bey 2007/2009 yılları arasında Bolu Ak parti il başkanlığı görevini almış, 20 yıldır Bolu da serbest Avukatlık mesleği yaparak mağdurun fakirin babası olmuş, Kamu ve Muhtarlarımızla ,Sivil Toplum kuruluşlarımızla birlikte Bolunun çevre koruma, yenilenebilir enerji ve ilçe köy alt yapı hizmetleri çalışmalarında bulunduğunu biliyoruz.

Dereler bölgesinin tüm ilçe ve köylerimizin kendisine yakıştırdığı güzel sloganı hak eden “ BU TOPRAĞIN ADAMI “ Sayın Mehmet Emin Güz siyasi ideoloji gütmeden bütün siyasi kesimleri kucaklayacı rolü olduğunu, her an mazlumun mağdurun yanında olduğunu hiçbir zaman siyasi yaklaşımlarda bulunmadığını bulunmayacağını söylüyor.

Bolumuz köylerimiz ilçelerimiz iç içe birbirine yakındır akrabadır, tüm sorunlarımızı birlikte karar vererek çözeceğiz başarıları paylaşacağını tahüt ediyor.Muhtarlarımızla ,Sivil Toplum kuruluşlarımızla 3 ayda bir toplanıp ihtiyaçların takibini yapacağız ,hemşehrilerimiz yetki verdiğinde öncelikle çevresel koruma yatırımları, Bolunun uygun ilçesine büyükbaş hayvancılığımızın gelişimi, üretici çiftçimizin daha fazla kazancı ve istihdam için ET ve SÜT kurumu kombinasının kurulmasına, hızlı tren istasyonunun dereler bölgesinde durak oluşturulmasına,Tavukçuluk sektörü sorunlarından ihracatında fon desteği çıkartılmasına,ilçelerimizin gençliği için spor salonları yüzme havuzları komplekslerinin tamamlanmasına,her ilçemizin eğitim göçü sorununun okullar yaparak çözülmesine,her ilçemize Turizm yatırımlarının gelmesine çalışacağını beyan ediyor. Siyasi partilerimiz mitinglerinde genel başkanları ve milletvekili adaylarıyla parti programlarını ve kendilerini tanıtarak, halka hizmet kutsal görev için yetki istemektedirler .

 

Örf geleneklerimize göre kırgınlık, dargınlık olmadan birlik bütünlük içinde seçmene ulaşmaktadırlar. Tüm vekil adaylarımız Bolumuzu bizleri temsile hak eden şahsiyetlerdir. Söz ve yetki seçmenimizde. Bu günün seçmeni siyasi tarihimizi,dünü bugünü, geleceği analiz ederek kararını verecektir ve çoğunluğun iradesi meclise yansıyacaktır. Bolu ili tavukçuluk ,büyükbaş hayvancılık,tarımda ve sanayide,yerel geleneksel tüm üretimlerde örnek konumda marka şehirdir, Coğrafik konumu yer altı yerüstü zenginlikleri ile,doğal güzellikleri ve Anadolu kültürel insani özellikleriyle Bolu tabiatın kalbi durumdadır. Bu zenginliklerimizi güzelliklerimizi hak hukuk içinde geleneklerimize göre korumak her birimizin görevidir. Değerlerimizi ekonomiye kazandırmak, halkın paylaşacağı hizmetleri yapmak, ilimiz ekonomisini ilgilendiren kazançları sağlamak, seçilmişlerimizin vasıtasıyla olacaktır.

İlçelerimizde, köylerimizde halkımızın yatırım projelerine özellikle turizmimiz ve üretimlerimizde maliyeti etkileyen pazar rekabetimiz için nakliye avantajı önemiyle havalimanımıza,kara yolu ,tren yolu,doğal gaz gibi büyük yatırım gerektiren alt yapı hizmetlerine ihtiyacımız vardır.

Bu yatırımlarımızda seçeceğimiz vekillerimizin çalışmaları ile gerçekleşcektir. Büyük yatırım hizmetleri ilimizde başlatılmıştır siyasi istikrar devam ettiğinde, şehirlerden ilçelerimize köylerimize göç tersine başlayacak çağdaş refah seviyesine ilimiz ilçelerimiz ,köylerimiz tümüyle ulaşacaktır. Değerli dostlar Ak parti hükümeti ülkemizi yurt dışı ulusal politikalarıyla mazlum halkların yanında olmuştur.

Vatandaşımız her şeyin bilincindedir.Çağımız teknoloji ve iletişim çağıdır. Dünya değişim içindedir etrafımız komşularımız sıkıntıda savaş halindedir Avrupa da birçok ülkede ekonomik krizler devam etmektedir. Ülkemiz tekrar siyasi istikrarla güçlendiğinde Suriye , Filistin,Mısır,Libya,Irak,Ukrayna komşularımızın demokratikleşmesinde ekonomik işbirliğinde büyük katkılarımız olacak ekonomimiz daha da güçlenecektir. 2002 yılından bu yana mali disiplini uygulanmış, ihracatımız artmış kişi başına düşen gelirimiz yükselmiştir.

Kira öder gibi konut sahibi olunmuş, cuzi taksitlerle otomobil sahibi olumuştur. Devlet her alanda çiftcisine, yaşlısına gencine hastasına duluna destek vermektedir. Orduda dışa ihtiyacımız azalmış kendi tankımızı ,tüfeğimizi ,helikopterimizi,teknolojik gemilerimizi,insansız hava araçlarını üreten dışa satan hale gelinmiştir.Ülkenin yapısal altyapısını tamamlayan,üretimleri destekleyen iktidar her alanda kontrollü üretim destek seferberliğine başlayarak ucuzluk, işsizlik sorunu bitirilecek ihracatımızı daha da büyültecektir.İşçinin emeklinin ,dar gelirlinin asgari geçim ücretleri de artacaktır.Hedef 2023 vizyonuyla ekonomisi güçlü 10 ülke arasına girmektir.Bu yeni büyük Türkiye dir.

Ulu önderimiz Atatürkün başlattığı eğitim,ulaşım,sanayi,tarım, sağlık, şehirleşme reformlarını tamamlayan Ak parti iktidarı insani değerler hizmetleriyle halkın desteğini almış iktidarını sürdürmüştür.İktidarı ayakta tutan halk desteği gücü ve ekonomik güçtür.Ülkemiz dünyada yaşanan krizlere dirençlidir asgari zararla geçmektedir.Geçmişteki koalisyon askeri vesayet yönetimlerinin sıkıntılarını yaşadık biliyoruz. Halkımız çalışan hizmet veren Ak partiyi tekrar iktidara getirecektir. Önümüzdeki dönemde kendi gelenek kültürümüze uygun başkanlık sistemiyle koalisyonlar tarihe karışacak hizmet yarışını halkın tercihiyle sağ iktidarlar sol iktidarlar yapacaklardır. İktidarın büyük çalışması demokratik açılımla terör sorununun çözümünün sonuna gelmiştir.

 

İnsani Anadolu kültürü yaklaşımı Milli birlik kardeşlik içinde tek bayrak tek devlet altında Büyük Yeni Türkiye 2023 yılında örnek ileri demokrasisiyle dünya devletleri komşularımız arasında öncü örnek rolünü alacaktır. Bolumuz siyaseten şanslı illerdendir. Bolunun başbakanımız ile,il başkanımız Yüksel Coşkunyürek bey ile, Gümrük ve Ticaret bakan yardımcımız Fatih Metin bey,Gençlik ve spor bakan yardımcısı Metin Yılmaz bey ile 7 vekilimiz vardır. Bu gerçektir siyasi menfaatlerimiz gereği bozulmamalıdır. Bolu Ankara da güçlüdür.

 

Bu genel seçim geleceğimizin kararının seçimidir. SEÇİMLERİN SEÇİMİDİR. Halkımızın siyasi tecrübesi yüksektir. Gerçekler ortadadır, Bolulu oyunun kıymetini hizmetin nerden geleceğini bilir, kendi kendisinin efendisidir. Pazar günü halkımızın iradesi sandığa yansıyacaktır. Milli iradenin tam teşekkülü için, lider Türkiye Büyük Bolu için bu seçim önemlidir SEÇİMLERİN SEÇİMİ dir. Bu bilinçle genel seçimlerin ülkemize insanlığa hayırlara vesile olmasını saygımla diliyorum.

Uğur Türesin

www.mudurnuhaber.com

MUDURNU HABER

AHİ MUDURNU BİRİKME BİRLİĞİ MECLİSİ MUDURNU

AHİ MUDURNU BİRİKME BİRLİĞİ MECLİSİ MUDURNU

 

[ UNESCO ] BİRLEŞMİŞ MİLLETLER EĞİTİM BİLİM KÜLTÜR ÖRGÜTÜ geçici listesine Ahilik geleneğimizden ötürü, kabul görme başarısını heyecanını, sevincini yaşıyor .Bu başarı ,  emeği geçen herkesin, hepimizin,atalarımızın tüm Mudurnuluların başarısıdır. Mudurnu muz Kültürel mirasımızı tanıtan Mudurnu Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği MUKTUDER hizmet ve çalışmalarını takdirle izliyoruz.

 

Dernek başkanı saygıdeğer ağabeyim Necdet Akayı n olağanüstü Mudurnu sevgisi ilgisi kültürüyle , hiçbir menfaati olmaksızın, yılın 365 gününde yurdumuzun çeşitli illerinden gelen turist ve ziyaretçilerimize menfaat beklentisiz gönüllü Mudurnu kültürü tanıtım hizmetleri çalışmaları takdire şayandır.

Maddi imkansızlıklardan kira ödemelerinde zorlanan derneğimiz geçen haftalarda yemekli eğlenceli bir gece düzenledi. Mudurnu kültürümüzü belgeler,fotograflar,yüzyıllık eşyalarla özellikle tarih bilgileriyle Mudurnu yu kültürümüzü anlatan dernek Başkan Necdet Akay ve dernek üyelerimizi kutluyoruz.

Mudurnu ilçemizin UNESCO Dünya mirasına kesin kabulü sürecini elbirliğile tamamlama başarısı için, eski yaşam kültürümüzü kullanmaya ve yaşatmaya,tanıtmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Sorumluluk her birimizindir.

Son MUKDUDER gecesi hazırlık aşamasında, gecenin yer tahsisinde usul birlikteliği,kamu ve dernek odalarımızın iletişim kopukluklarından kaynaklanan katılım yetersizliğini yerel basınımızdan öğrendik.

Mudurnumuzun sosyo, ekonomik, kültürel değerlerini artıracak UNESCO ya kesin kabulümüzün gerçekleşmesi için Kamu ,sivil toplum dernek ve odalarımızın , Ahilik kültürünü bilen esnaflarımız ve turizm hizmet sektörü temsilcilerimiz ve yerel basınımızla birlikte eskiden olduğu gibi Kent Konseyi benzeri MUDURNU BİRİKME BİRLİĞİ MECLİSİ nin oluşturulmasını öneriyorum.

Bu kültürel üst kurul meclisin kültürümüzü koruma tanıtma da AHİLİK esaslarına göre dernek ve kurumlarımızın faaliyetlerinde usul birlikteliğimizi sağlayacağına faydalı olacağına inanıyorum. Geçmiş kültürümüzle ilgili hafızalarımızı geriye aldığımızda Mudurnu da yaşayan her kesim zengin, fakir, her meslek sahibi seçilmiş temsilcilerimiz, idareci, ilim, bilim uleması ayrımsız birbirine efendi, bey diye hitap eder, saygı sevgi hoşgörü ile birbirlerine saygı duyarak teşekkür ederek günlük yaşamlarını mutlulukla tamamlarlardı.

Ortak ihtiyaç hedefler için, sivil toplum dernekçilik faaliyetlerini birikme toplantılarında sohbet ederek bilgilenirler güncel konuları paylaşır görevler alırlar birbirlerini desteklerler teşekkür ederlerdi. Günümüzde yaşanan siyasi şahsi egoların etkisini ortadan kaldıracak Birikme Birliği Meclisi toplantılarına ihtiyacımız vardır. Birikme toplantılarımız kamumuza ,belediyemize,sivil kuruluşlarımızın hizmet hedeflerini kolaylaştıracaktır.

 

Mudurnu Birikme Birliği Meclisi Ahilik prensipleri doğrultusundaki toplantılarıyla bugün ihtiyacımız olan kişisel anlayışlarımızı sorumluluklarımızı, akılları birleştirecektir.

Mudurnu muzda eskiden ve yaşı halen seksen doksanın üzerindeki büyüklerimizin köylerimizdeki yaşayanların günlük yaşamda kullandıkları hoş sözdür “Şerlenmeyin Uşaklar” kelimeleri. Dedem hafız Mustafa Türesin in eşi Rahmetli babaannem Ayşe Türesin , genç delikanlılığımız zamanlarında Mudurnu muzun kültürüne uygun olmayan hareketler yapanlara kullanırdı. Şerlenmeyin uşaklar derdi, yaramazlık yapmayın çocuklar anlamında kültürümüz gereği sözleriydi büyüklerimizin.

 

Kültürel hicvimizle şerlenmeden UNESCO hedefimize ulaşmalıyız. Mudurnu muzun en büyük sosyo ekonomik, kültürel hamlesi UNESCO çalışmalarında hepimizi birleştirecek gücün MUDURNU BİRİKME BİRLİĞİ MECLİSİ nin oluşturmalıyız. Mudurnu muzun Ahilik disturunda sosyal kültürel faaliyetlerinin usulünün önünü açmasını temenni ediyorum. . UNESCO hayalimiz gerçekleştiremezsek yakın tarihte Dubai ,Sudi Arap Kültürü dejanarasyonunu etkisiyle huzur güven mutluluğumuz elden gidebilecektir diyerek Mudurnu Ahilik Haftamızı tebrik ediyorum .

Mübarek Miraç kandilimiz hayırlı olsun.

Uğur TÜRESİN Mudurnu haber 15.5.2015

www.mudurnuhaber.com

YURTSEVER CUMHURİYET İLÇESİ MUDURNU UNESCO LİSTESİNDE

YURTSEVER CUMHURİYET İLÇESİ MUDURNU UNESCO LİSTESİNDE

Sürdürülebilir turizmimizin gerçekleştirilebilmemizin büyük adımı Ahi geleneğimiz ve tarihi varlıklarımız sebebiyle atıldı. Mudurnu UNESCO Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim Kültür Örğütüne geçiçi listisine “ AHİ ŞEHRİ MUDURNU “kabul edildildiğini Bolu basını ve internet sitelerinden öğrenmiş bulunuyoruz.

Geçici liste miras listesi için ön adım olarak kabul ediliyor. UNESCO dünya miras listesine kaydedilmesi uygun olan varlıklara ilişkin envanter görevi görüyor.Geçici listeler hazırlanırken varlıkların dünya miras komitesince belirlenen kriterleri karşılama durumları ile mimari,tarihi estetik ve kültürel,ekonomik,sosyal sembolik felsefi özellikleri de dikkate alınıyor . Bu listede yer alan varlıklara ilişkin hazırlanan adaylık dosyaları dünya miras komitesine sunulduğunu turizmle ilgili medyadan okuyor bilgileniyoruz.

Uzun bir hazırlık isteyen sunumları proje haline getiren Mudurnu Belediyemizi ,Kaymakamlığımızı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Bolu şubemizi, kültürel mirasımızı koruma projemizi başarı ile hazırlayan Sayın Dr Ege Yıldırımı, sivil toplum kuruluşlarımızı, şahsımın da bulunduğu tüm turizmle ilgili şahsiyetleri ,işletmecilerimizi ,turizm yatırımcılarımızı, tüm Mudurnuluları Mudurnu gönül dostlarımızı kutluyor tebrik ediyoruz.

Mudurnu Osmanlı devletinin ,Türkiye cumhuriyetinin kuruluş sürecine katkısı,tarihi ipek yolu ve diğer önemli yolların kesiştiği ticaret merkezi konumuyla erken Osmanlı döneminin önemli bir Ahilik esnaf kenti kültür merkezi olarak yükselerek 20. yüzyılın YURTSEVER CUMHURİYET ŞEHRİ olmuştur. Osmanlı ticaret birikiminin yarattığı zengin anıtsal ve sivil mimarisi,geleneksel zanaat kollarının yer aldığı tarihi Arasta,Anadolunun geleneksel ahşap konut dokusunun seçkin örneklerini içeren kentsel sit dokusu,Osamanlı nın tek kuppeli cami mimarisinin gelişiminde önemli bir basamağı temsil eden Yıldırım Bayezıd camii ve hamamı ,türbeler gibi, antik konakları evleriyle, diğer anıtsal eserlerine az rastlanan peyzaj bütünlüğünün öne çıkan değerlerimiz şeklinde turizm ve tarih medyası ,arkeoloji sitelerinde yorumlanıyor MUDURNU.

 

Geçmiş dönemlerde seçilmişlerimizin bugünleri görememesinden kaynaklanan tarihi eserlerimizin o günün ihtiyaç şartlarına göre yok edildiğini ,kervansarayımızı, camilerimizi, cumhuriyet ilkokulumuzu,medreselerimizi,askerlik şubemizi, büyük cami bahçesindeki şadırvanımızı ve mezarlarımızı, birçok konağımızın tarihi değer kaybımızı üzüntü ile hatırlıyoruz Günümüzde ise yeni termal tesislerinin doğaya çevreye uyumsuzluğunu kültürümüze uygunsuz yapılaşmalarını izliyoruz gelecekte etkilerini merak ediyoruz.

Oysa insan yaşamında her şeyin ekonomik değer olmadığının, huzur güvenin Mudurnu kültürel yaşamında olduğunu da biliyoruz. Şimdi İnsanlığın ve dünyanın ihtiyacı olan sevgi saygı hoşgörü çevre koruma bilinci Ahilik geleneğimiz ile canlı tarih ilçemizi koruma, soysa ekonomik faydalar sağlama örnek olma zamanı diyoruz. Mudurnu yu Mudurnululardan başkası koruyamaz diyoruz. Sorumluluklarımızı yerine getirmemizi atalarımızdan miras kalan YURTSEVER CUMHURİYET İLÇESİ MUDURNU muzu UNESCODA daimi yerimizi alma zamanı diyoruz. Hep birlikte Mudurnu tarihi değerlerimizi çevremizi kültürümüzü koruma yaşatma zamanı diyoruz .

Uğur Türesin

Mudurnu HABER

MUDURNULU BİLİNCİ STRATEJİSİYLE MUDURNULU VİZYONU

MUDURNULU BİLİNCİ STRATEJİSİYLE MUDURNULU VİZYONU

 

Mutlu sağlıklı geleceğimizi kültürel yaşamımızı,  ekonomimizi ilgilendiren Mudurnu Kültürel Miras Alanı Yönetim Planı vizyon ve strateji belirleme toplantısının Mudurnu Kaymakamlığı, Mudurnu belediyesi, Kent konseyi başkanlığı, Muktuder derneği, İstanbul’daki Mudurnulular platformu, Marka ajansı turizmle ilgili paydaşlarla 29 Nisan Salı günü büyük Abant otelinde gerçekleştirildiğini yerel haber sitelerimiz ve Facebook sitelerimizden gözlemledik.

 

Tertip komisyonu ve Katılımcıların sonuç bildirgesine katkı olması kültürel miraslarımızı korumak kendimize özgü kimliğimizi ortaya çıkarılması için stratejimizin Mudurnulu bilincimiz üzerine uygulanmasını öneriyorum.

Mudurnulu bilincinin temeli hazır olan Ahilik kültürel yaşam bilinci prensiplerinin tüm hizmet sektöründe uygulanması ilçemize bu güne kadar olduğu gibi farklı değerler katacak kültürel mirasımız da kendiliğinden korunacaktır.

Mudurnululuk bilincini hatırlatacak kuralları halkın görüşüne ve eğitimine sunarak belediye, kaymakamlık sivil kamu derneklerin gözetimleriyle Mudurnululuk kimliğimizi ortaya çıkaran çalışmalar yapmalıyız.

Sürdürülebilir hizmet üretimlerin başarısının sırrıda Mudurnululuk bilinci kültürümüzdedir.

 

Ekonomisi güçlü kişilere, dış turistlere hizmet edecek geceliği kişi başı  200 Euro dan başlayan butik otelciliğe önem verilmeside hedefimiz olmalıdır.Yatırım maliyetleri aynıdır.

Mevcut yapılarımızı Kültürümüzü doğamızı bozmayacak eğlenceli otel içi ve sokak içi tasarımlar yapmalıyız

Ekonomik fayda sağlamak için termal devre mülk yatırımcılarımız gibi köylerimizde doğru yerlerde en çılgın küçük butik otellere önce Mudurnulu girişimciler başlamalıdır.

Mudurnulu değer intibasını hak eden önce Mudurnuluların yatırımı olan işletmeler desteklenmeli Abant büyük otelde yapılan toplantı sonucu kararda VİZYON önce Mudurnulu olmalıdır. Aksi takdirde kültürel mirasımızda zamanla kaybolacaktır.

 

Doğal güzelliklerimiz yer altı yer üstü kaynaklarımız, Mudurnuluk bilinci kültürü Mudurnu yu turizm pazarı haline getirecektir gelmiştir. Bacasız sanayi turizmimiz tavukçuluk ve diğer üretim sektörlerini de yaşatacak kurtaracaktır çare turizmdir.

 

Çalıştay guruplarının netleştireceği vizyon ve stratejilerin uygulanması ihtiyaç önem sırasına göre netleşmeli yapılan toplantılar bir konu bir gündemle sekretaryalı profosyonelce sonuçlandırılmalı konular dağıtılmamalı katılımcılarda gündem dışı önerilerle kafa karıştırmamalıdır. Her kurum sosyal sorumluluklarını hizmetlerini daha çok halkla paylaşılmalı, iletişimler sağlamalı,  zaman kaybetmeden hedefe ulaşılmalı, kaynak kaybına yol açılmamalıdır.

 

 UĞUR TÜRESİN 

www.mudurnuhaber.com

YENİ YILDA YEPYENİ BİR HAYAT

YENİ YILDA YEPYENİ BİR HAYAT

Fakirliğin kader olmadığı, hangi seviyede olursa olsun insanların kişisel hırsları uğruna başkalarını sömürmediği, dini inançları nedeni ile karşısındakine saygısızlık yapmadığı, hukuk ve adalet sistemimizin adil olduğu kadar hızlı işlediği, yerel yönetimlere kadar tüm kurum ve kuruluşlarda yasa dışılığın, saygısızlığın yaşanmadığı, insanların sokakta, evde ve iş yerlerinde her zaman mutlu ve güler yüzlü olduğu, ekonomide, siyasal, sosyal ve özel yaşamda hiçbir toplum veya ulusa özen gösteremeyeceğimiz bir Türkiye’ye ve her insanın yaşamına yeni bir anlam kazandırmak ve Allah rızasına kavuşmak üzere , ruhunu bedenini kalbini nefsini manen terbiye etmemiz dileklerim ile mutlu ve umutlu nice yıllar dilerim.

Uğur TÜRESİN

 

www.mudurnuhaber.com

 

SEVDAMIZ MUDURNU’MUZA

SEVDAMIZ MUDURNU’MUZA

 

Saygıdeğer hemşehrilerim, Mudurnu ilçemiz ve köylerimizin sos yo ekonomik geleceğini ilgilendiren yerel seçim günleri yaklaşmaktadır.

Mudurnu’muzun yeni dünya düzenine, değişim ve gelişime hazırlanarak gücünü devam ettirme zorunluluğu vardır. Önümüzdeki süreç devletlerin il, ilçe, köylerimizin de halkların da ekonomi olarak ayakta kalabilme sürecidir.

Geçmişteki unutulmaz ticari ve siyasi hizmet tecrübelerimizden güç alarak gönülden hizmet için yerel seçimlerde belediye başkanlığına AK Parti’den aday adayı olacağımı sizlere duyuruyor beyan ediyorum. Siyasi partilerimiz hizmet etmek isteyen aday adaylarından kesin adayını belirlemek üzere halk anketleri yaptıracaktır. Her partinin adayı halk anketi sonucuna göre belirlenecektir. İlçe teşkilatı-mızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, mahalli idarecilerimizin görüşleri alınacaktır. Siyasi parti delegelerinin kullanacağı temayül yoklaması, bölge milletvekilleri görüşleri ve genel başkan görüşleriyle siyasi partilerimiz adaylarını belirleyecektir. Şunu samimiyetle ifade etmek isterim ki Mudurnu’muzun her aday adayı ilçemizi temsilde ehliyetlidir. Bütün mesele, BİR ADANMIŞLIK MESELESİDİR. Gündelik ticari faaliyetlerini, hizmet uğruna, ikinci plana atabilme meselesidir. Kendime, çalışkanlığıma, tecrübelerime güvenerek hizmet yarışına katılıyorum.

Mudurnu’muzun yeraltı, yerüstü kaynaklarını zenginliklerini, her alanda hazır alt yapısını, önce Mudurnuluya, işçimize, çiftçimize, ustamıza, sanatkarımıza, esnafımıza, nakliyecimize kullandırılmalıdır. Mudurnu’muza Bolu’muza kazandırmalıyız. Mudurnu’da kazanılan kazançlar Mudurnu’da ve Bolu’da kalmalıdır. “Önce Mudurnu menfaatleri” diyerek düşünmeli ve bu düşüncelerimizi gerçekleştirmeliyiz.

Günümüzdeki yaşanan siyasi şahsi olumsuzluklar nedeniyle kayıplarımızı telefi etmeli önce Mudurnu diyerek akıllarımızı görüşlerimizde birleşmeliyiz. Önümüzdeki yıllarda Mudurnu turizm ve sanayi alanlarında büyüme kaydedecektir. İlçe nüfusu 5 yılda 20.000’leri geçecektir. Turizmimizi, ilçemizdeki fabrika ve girişimcilerimizi sos yo ekonomik belediye anlayışıyla desteklenmeli yeni projelerimizle yakın geleceğe birlikte hazırlanmalıyız. Hak ettiğimiz doğru, kalıcı büyümeyi birlikte sağlamalıyız. Çevre, doğa ve insanımızın sağlığını ve ekonomisini ilgilendiren, çocuklarımızın geleceği için çok çalışmalıyız. Yaklaşan yerel seçimlerde de Her zaman kendi kendisinin efendisi olan Mudurnulu tercihini kullacanaktır; Dostlar mücadelem tamamen Mudurnu’muzun geleceği içindir. 2005yılından sonra İlgisizlikten kaplıcamızın suyu binası bizdeyken bugün haklarımız azalmıştır. Abant meselemiz zordadır.Abant gölümüzde babas kaplıcamızda yerinde duruyor diye sessiz kalınmamalıdır..Bugün sevindirici iyi projeler başlamaktadır. Bu projeler desteklenirken ileriyi görerek tavizler verilmeli, Mudurnu halkının menfaatleri unutulmamalı geçiştirilmemelidir.. Sülüklü Göl’ümüz, yaylalarımız aynı durumdadır.İlerde Bolu ilinin de içinde bulunduğu 21 ilimizin ilçeleri ve köylerinin coğrafik durumu değiştirilecektir. Bolu’da 10.000 Mudurnulu yaşamaktadır. Bolu da güçlü Mudurnu lobisini oluşturmalıyız.

Fanatik, şahsi, siyasi menfaatler, geçimsizlikler yeni hastanemizin de inşasını etkilemiştir. Olumsuz gibi görünen konuların da çaresi vardır. Çare birlik beraberlik içinde kararlılıkla çalışmak, mücadele etmektir. Bütün sorunlarımızı biliyorum. Kendimi bu işe adadım, kendimi bu işe hazırladım.Hiçbir gücün etkisinde kalmadan birlik beraberlik içersinde Belediyemizi, ilçemizi, insanımızı temsilim parlamentoda ve iş alemi çevresinde itibarımız ve iletişimimizle Mudurnu’muza faydalı olacağıma inanıyorum. Sizlere önem arz eden ciddi konuları hatırlatarak çalışmak arzumu size beyan ediyorum. DESTEĞİNİZİ İSTİYORUM GÜZEL MUDURNU’ MUZUN tüm hemşerilerimizin yaşam standardının yükseleceği, iftihar edeceği bir seviyeye yüceltmek, göz bebeklerini güldürmek, birlikte çalışmak halkımıza borcumuzdur.Her zaman iyiliklerin doğru ve güzelin yanında olmak üzere EN DERİN SAYGI, SEVGİ, SELAMLARIMLA aday adaylım müracaatımdan sonra Yapılacak anketlerde desteklerinizi bilgilerinize arz ederim .

Uğur TÜRESİN

ugurturesin14@hotmail.com

0537 880 13 50…0544747 77 77

GÖZÜMÜZÜ KENDİMİZE ÇEVİREBİLMEK

GÖZÜMÜZÜ KENDİMİZE ÇEVİREBİLMEK

Biz Mudurnulular mutlu muyuz.. Mutluluğumuzu kısıtlıyacak hiç bir şeyimiz eksik değil. Defalarca da düşünsekte mutlu olmayışımız gözümüzü kendimize çevirmeyişimizdendir.

Gözümüzü kendimize çevirirsek, gözümüzü kendimiz kullanırsak kendi varlığımızı göreceğiz. Göreceğiz ki Mudurnumuz zengin,kuvvetimiz zengin, kalbimiz zengin. Bileğimiz,elimiz her şeyimiz eşsiz varlıklarla dolu bunca eşiz varlıklarımıza bakabiliyor muyuz? Bakmıyoruz ki görelim. Bizim gerçek hastalığımız şudur; ellerin ekmeğine bakarken önümüzdeki helvayı görememektir. Buna uyumak diyelim, rüya görmek diyelim, tembellik diyelim, ne dersek diyelim.

Söz değil, mesele, önümüzdekini görüp görmemektir. Bu sözler ,sert yada ters gelebilir, uyandıran hoşa gitmez ama ,uyandıktan sonra çok sevilir.Şimdi esas meselemize gelelim. Demokrasi savunucusu siyasi partilerimiz yerel yönetim seçimleri gongunu çaldı.Tüm siyasi partilerimizin il ve ilçe teşkilatlarından sorumluları er meydanına çıkıyor.

Meydanlar er kişilere açılıyor. Memleket aşkına kutsal hizmet yarışı başlıyor.Bakalım bizler Bolumuzun da içinde bulunduğu 21 il ve bir çok içemizin,belde ve köylerimizin coğrafik sınırlarının değişeceğini Abantımızı,sülüklü gölümüzü ,kaplıcamızı,yaylalarımızı, Mudurnumuzun yer altı ve yer üstü tarihi kültürel kaynaklarımızın siyasi oy ve rant uğruna nasıl paylaşılacağını,başımıza neler geleceğini görebilecek miyiz;yoksa şahsi fanatik siyaset uğruna yine uyutulacak mıyız? ”Benim 1000 oyum var ben teşkilatların başıyım size ihtiyacım yoktur, sadece çayınızı içmeye geldim” diye İnsanlar şartlandırıldı.

‘Siyasi delegelere, üyelere baskılar yapılıyor ben kazanacam ben..’ O kişi, şu kişi Mudurnuyu kaybettirdi. Hastane de bitecekti, Hızlı tren de Mudurnu da duracaktı. Mudurnu da beş yıl önce bedavadan ucuza ekmekte satılacaktı.Davulda tokmakta başkasının elinde olacaktı! Mutlu olacaktık.

Evet bizler mutluyuz ya gençlerimiz, çocuklarımız, çevremiz doğamız mutlu mu,mutlu olacak mı!? Mutlu göz bebekleri görmek dileğimle tüm hemşehrilerimin mübarek kurban bayramını kutlar en içten saygı sevgimle selamlarım

Uğur Türesin

MUDURNU HABER

ugurturesin14@hotmail.com

www.mudurnuhaber.com

YEREL YÖNETİMLERİN YENİ DÜNYA DÜZENİNDEKİ ÖNEMİ.

YEREL YÖNETİMLERİN YENİ DÜNYA DÜZENİNDEKİ ÖNEMİ.

Mudurnu İlçemizin Bolumuzun ve köylerimizin soysa ekonomi geleceğini ilgilendiren yeni dünya düzenine, yeni yerel yönetimler anlayışı değişimine ve gelişimine uyum sağlamak zorunluluğu vardır. Önümüzdeki süreç devletlerinde halklarında bireylerinde ayakta kalabilmek sürecidir. Hükümetler yerel yönetimleri bu anlamda yetkilendirecek güçlendirecektir. Sürdürülebilir soysa kültürel ve ekonomi yaşamı yerinde yerel yönetim belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirilecektir. İller bölgesinde kazandığı özel sektör ekonomik gelirleriyle devlete ödediğimiz vergi gelirlerini yani bölgesinin mali ve ekonomik kaynaklarını bölgesinde kullanacaktır. Bizim lokomatif Tavukculuk gelirleri haricindeki üretimlerimiz bölgemizin ihtiyacı olan üretim ve tüketimlerine göre planlanmalıdır. Aksen fazla üretimlerimiz il dışı hizmetlerinde maliyetlerden dolayı kazanç kalmamış rekabet edilemez hale gelinecek gelinmiştir. Örf gelenek değerler esaslı kültürümüzü yaşatarak yerinde yönetim,yerinde üretim ve tüketimle dünyaya ülkemize örnek olabilmeliyiz. Eko ev pansiyonculuğu ve sağlık doğa turizimimizdeki hizmetler ek gelirlerimiz olmalıdır. Mudurnuda kazanılan Boluda kazanılan para Boluda Mudurnuda kalmalıdır. Dünya rekabet ortamında il ilçe ve ailelerimizin ekonomimisi ancak yerinde üretim ve tüketimle ayakta kalacaktır. İleriki yıllardaki önemli gelirimiz ise , büyük şehirlerde ekonomik zorluklar mecburiyetiyle küçük il ve ilçelere göç ekonomisi olacaktır başlamıştır. Halk sağlıklı huzurlu yaşamak için aza kanaatle doğal yaşamaya mecburdur.Dönuşüm başlamıştır.Bu gerçekte dünyaya huzur ve barış getirecektir. .Mudurnu muzun kıymetlerini, yer altı yer üstü doğal zenginliklerini, işcilik ,ustalık,nakliye, mal tedariği,reklam ve tüm hizmetleri,her alanda , önce Mudurnuluya ve Bolumuza ,ilçelerimize kullandırmalıyız. Kazanılan geliri dışarıya çıkartmamalıyız. İhtiyaç olan hizmet ve eksikleri hep birlikte “Önce Mudurnu Bolu menfaatleri diyerek tamamlamalıyız.

Mudurnu avantajlıdır alt yapımız hazırdır. Halen bozulmamış uyuyan MADDİ VARLIKLARIMIZI, MANEVİ KÜLTÜREL GELENEKLERİMİZİ uyandırmalıyız. İhtiyaçlara göre oluşan yeni dünya düzenine hazırlanmalıyız. Yeni dünya düzeninde yerimizi almak ve örnek olmak için akılları birleştirmeli şimdiden yerel seçimlere hazırlanmalıyız. Ülkemizin gelişimi yönetimi için hazırlanan yeni yerel yönetimlere ancak bu şekilde ayak uydurabilir geleceğimizi hazırlayabiliriz. . Mudurnu muzun Bolumuzun ,tüm ilçelerimizin ve Köylerimizin tüm hemşehrilerimizin huzurlu sağlıklı yaşamaları dileğimle güzel günler diliyorum.

Uğur TÜRESİN. MUDURNU HABER.COM

www.mudurnuhaber.com

MUDURNULU DAHA DUYARLI OLMALIDIR

MUDURNULU DAHA DUYARLI OLMALIDIR

İmkanları nisbetinde yurt içinde ve yurt dışında gezip görenler, yaşanılan mekanlerın insana nasıl huzur verdiğini ve o mekanların o bölgenin doğasının kültürünün tanıtımında nasıl faydalar sağladığını  güzel izler bıraktığını bilirler. Bu anlamda Mudurnu belediyemiz son 15 yıldaki turizm esaslı hizmetlerde her geçen gün etkin olduğunu gösteriyor.

Mudurnuda hizmet eden internet Basın haber sitelerimiz, sanal sayfalarımız ellerinden geldiğince duyarlı bir şekilde daha da ileri hizmetler için tanıtım görevlerini yapmaktadırlar.
” Yanlışa yanlış Doğruya doğru demeli”
mesajıyla Mudurnu haber bizlere tarihi dokumuz konusunda fikirsel paylaşımlarda bulunmamızı sağlıyor.Haberleriylede ilçemiz çalışmalarında dahada dikkatli hizmetler verilmesine sebep oluyorlarlar.
Düşünüyorum ;
İlçemizde köylerimizde yaşayanlar, Mudurnunun suyunu içen,havasını koklayan,ekmeğini yiyen bizler,kent konseyimiz,derneklerimiz ve oda teşkilatlarımız daha güzel Mudurnu için Mudurnululuk görevlemizi yeteri kadar yapabiliyormuyuz yapılacak işleri birlikte planlayabiliyormuyuz belediye projelerine katılım sağlayabiliyormuyuz?
Yoksa şuan mutluyum ne gereği var belediyemiz hizmetleri için çalışanların  canını sıkmayalımmı diyoruz..
Sonra önce kendime soruyorum acaba bende hatamı yapıyorum! Örnek olmak için hizmet edenlerimizide takdir ederek sadece yorumumla faydalı olmaya çalışabileceğimi hissediyorum ve yazıyorum..
Mudurnu belediyemiz çalışmalarında başarılıdır ve her geçen gün güzel hizmetler yapmaktadır. Bugüne kadar emek veren tüm belediye teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum.
Habercilerimiz ise halkdan gelen düşüncelere göre haber konusu yapıyorlar. Tarihi evlerimizin görselliğini bozacak şekilde araçların üstlerinin kapatılmasının uygun olmadığını belirtiyorlar.

Önerim tarihi araçların  çay bahçemiz giriş kapısı karşısındaki,Atamızın heykelinin altına yıllarca boş duran depoya alınması yönündedir. Mudurnunun eski tarım aletlerininde otomobillerle bulunacağı bu boş depoda tarihi eserlerinde korunması daha güzel olacaktır.                    

         Gelen turist konuklarımızdan azda olsa 1 tl gibi giriş ücreti alarak TARIM ALETLERİ ,OTOMOBİL müzemiz  faydalı olacaktır . Daha öncede başkanımızla konuyu paylaştığımı görüşümü bildirdiğimi hatırlıyorum.
Tarihi kentimizde ne kadar çok müze aktivitesi olursa turistimiz daha fazla konaklayacağını sokak müzesi olarakta evlerimizin parklarımızın , seyir tepelerimizin yeteceğini düşünüyorum.
Mudurnu belediyemiz özellikle kent konseyimizin ve halkın fikirlerine katılmalıdır,danışmalıdır.
Biz vatandaşlara Mudurnu severlere, kendimizi ifade edebilmek memleketimize fayda sağlamak üzere iyi niyetimizle Mudurnumuz için yorum yazma alışkanlığını kazanmalıyız diyorum. Tekrar teri soğumadan Mudurnumuz için çalışan herkese seçilmiş temsilcilerimize teşekkür ediyorum.
Tüm hemşehrilerimize ,birlik beraberlik içinde HUZURLU SAĞLIKLI VARLIKLI iyi günler temennisiyle saygı sevgi dolu selamlarımı sunuyorum.                    

Uğur Türesin.    MUDURNU HABER

www.mudurnuhaber.com

 

MUDURNULU ’nun MUDURNU ’nun DEĞERLERİNDE yaşamak ,

MUDURNULU ’nun MUDURNU ’nun DEĞERLERİNDE yaşamak ,

Mudurnu da , Türkiye de dünyada her şey değişim ,gelişim içinde ilerliyor. İnsanoğlunun sosyal ve ekonomik yönden daha iyi yaşamını sağlaması, yaşam kalitesini yükseltme mücadelesi daha fazla tüketmemize yol açarak tükenmemize, insanoğlunun ve diğer canlıların sonunun gelmesine sebep oluyor. Yarış atları koşularını andıran yaşam mücadelemizde Rabbimizin tüm canlılara verdiği kıymetli dünya değerlerini görmeyip , kendimizi, kültürümüzü unutarak ,teknolojik imkanlarla sanal alemde, duygusuzca ve sevgisizce yaşamaya alışıyoruz ve ilerleyen yaşlarda şahsımda olduğu gibi biz ne yaptık nasıl yaşadık diye farkına varıyoruz ve zaman zaman , yaşam mutluluğunu yakalayamıyoruz güzel yaşayamıyoruz.

Mudurnu ve Mudurnulu Osmanlı döneminden 1970 li yıllar tarihimize kadar “Önce insan Önce Mudurnu” diyerek mutlulukla yaşamış, insanını yaşatmıştır. Bu gerçeğin sebebini de düşündüğümüzde Kanaatkar yaşam tarzının ve kültürümüzün zenginliğinin olduğunu görürüyoruz . Bugün çoğunluğun yaşadığı lezzetsiz tadsız tuzsuz yaşamla ilgili yaşanan sorunlarımızın kaynağında ise örf geleneklerimizin kültürümüzün unutulmasından kaynaklandığını biliyoruz. Gelişim ve değişimimiz yaşam sıtandarımız için İlçemizde tüm üretimler fabrikalar desteklenmeli yaşatılmalıdır. Fakat geçmiş ticari ve siyasi hizmetlerimizde yaşadığım tecrübelerden ders alarak çıkan sonuçta vatanımıza insanımıza faydalar sağlamak üzere Mudurnu tavukçuluk tesislerini büyüklerimiz ve bizler o anki şartlarda, şartları gereği ileriyi göremeyerek şehre yakın kurmalarının çevresel zararını gördüm.Gerekli tedbirleri almakta yaşanan ekonomik krizler yüzünden alınamamışdı. Sunta , suntalem ,medefe orman ürünleri ve diğer tüm üretimlerimizin, fabrikalarımızın çevresel zararlarını hep birlikte yaşıyor görüyoruz..Bu sorunların gerekli yatırım ve tedbirlerle takiplerle düzeleceğini hepimiz biliyoruz. Önlem olarak global rekabet ortamında , garantisi olmayan Pazar talepleri karşısında, çevremizin doğamızın kaldıramayacağı üretim artışları olmasın fazla kazanma kazandırma isteğiyle nefsimize aldanmayalım. Seçilmiş seçilecek temsilcilerimiz bu yatırımlarda ve çevre bilinçinde eğitiminde duyarlı etkin olmalıdırlar.

Dostlar; Mudurnu ‘nun Mudurnulunun hakkı olan yaşam kalitesini yükseltecek milyar dolarlık yeni termal projelerle ,milyar dolarlık sıcak su pazarlarıyla karşı karşıyayız .Nufusumuzun artacağına arazi değerlerimizin yükseleceğine olumlu bakarak yatırımcılarımızı desteklerken, termal turizm yatırımlarımızın kültürümüze doğamıza etkileri, projelerin gerçekleşmemesi ihtimalinde doğacak sonuçlar düşünülmelidir, çevreye uyumlu mimari deki konumları, artıklarının değerlendirilmesinin hazırlıkları faktörlerin her biri seçilmiş temsilcilerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz ve halkımız bizler tarafından incelenip gerekli tedbirler alınmalı kendini ispat etmiş yatırımcı kuruluşlar desteklenmeli diye düşünüyorum.

Güzel Mudurnu muzun ve insanımızın korumasında, alt yapısı hazır yer altı ve yer üstü Mudurnu zenginliklerinin kullanılmasında ilk akla gelen nakliye,işcilik ustalık gibi tüm hizmet sektörlerinde önce Mudurnuluya ve Boluluya imkanların kullandırılmasının önemli olduğu bilinmelidir.Yatırımcılarımızla anlaşmalarla yeterli sözlerinin alınmasına , yatırımcı girişimcilerimize her şeyin maddiyat olmadığınını rahatsızlık vermeden, bilinçli siyasilerimiz ve yetkilelerimiz tarafında hissettirilmesini istemeliyiz. Kanaatkar aza kanaat eden yatırımcılarıyla, halkıyla Mudurnu nun çevresi doğası, kültürel yaşam felsefesi yaşayacak MUDURNU korunacaktır.

Tüm hemşehrilerimin ,mübarek ramazan bayramını tebrik ederek, yaşam sıtandartı yüksek büyük ilçeler arasında olmayı, sağlıklı mutlu bereketli günleri hep birlikte yaşamayı temenni ediyorum.

Uğur Türesin    Mudurnu Haber     www.mudurnuhaber.com