61 Ülkeden Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması’na yoğun ilgi!

61 Ülkeden Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması’na yoğun ilgi!

Kimi okulda yarıştı, kimi evinde, kimi de Ceza evinde…

 

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformunun Türkiye genelinde birlikte düzenlediği ve 174 bin 399 kişinin başvurduğu Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması bugün düzenlenen sınavla tüm Türkiye’de aynı anda gerçekleştirildi. 

mudurnu-meal (1)

İlimizde Kartalkaya Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından gerçekleştirilen yarışmaya ; 1550 yarışmacı kayıt yaptırmış olup, sınav 6 okul ve 1 ceza evinde, 120 gönüllü gözetmen nezaretinde başarıyla gerçekleştirildi.

İlçemizde de Mudurnu Çok Programlı Lisesinde yapılan yarışmada 12 gözetmen ve 186 yarışmacı ile yarışmamız sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

 mudurnu-meal (2)

Konu hakkında Kartalkaya Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Kulüp Önderi Mustafa Tanrıkulu; amacı Kura’an-ın Anlamını muhatapları ile buluşturmak olan yarışma ilçemizde de yapıldı. 4 farklı kategoride 186 yarışmacı ile güzel bir organizasyon gerçekleştirildi dedi.

Mustafa Tanrıkulu; Yarışmada görev alan gönüllü Mudurnu ÇPL idaresine, gözetmenlerimize, yarışmacılarımıza teşekkürü bir borç biliriz, dedi.

 

Ufka Yolculuk kültür yarışmaları kapsamında geçen yıl İlmihal Yarışması ile ilki düzenlenen ve 87 bin kişinin kaydolduğu yarışmaya, bu yıl ilk defa online olarak yurt dışından ve yurt içinden katılım da gerçekleşti. Ayrıca Adalet Bakanlığından alınan izinle ilk kez, 126 ayrı ceza evinden 2 bin 484 kayıt alındı. Cezaevlerindeki mahkumların yarışmaya ilgisi yoğun oldu.

 mudurnu-meal (3)

61 ülkeden katılım gerçekleşti

Zinde Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü yöneticileri, Kur’an-ı Kerim’in hayatımızın her anında bize en önemli rehber olduğunu göstermek ve Kur’an’ı Kerim’i anlayarak okuma konusunda farkın dalık oluşturmak için böyle bir yarışmayı düzenlediklerini bildirdi.

81 il 920 ilçeden kayıtların yapıldığı yarışma, Türkiye genelindeki 843 okulun 7 bin 891 sınıfında 10 bin 737 gözetmen eşliğinde gerçekleştirildi. Ayrıca 61 ülkeden 4 bin 95 kayıtlı yarışmacıya online sınav yapıldı.

 

En büyük sivil yarışma organizasyonu

Kur’an’ı Kerim Meali Bilgi Yarışması, Türkiye genelinde yapılan resmi sınavlar haricinde, en fazla katılımın gerçekleştiği yarışma özelliği taşıyor. Katılımcı sayısının yoğun olması organizasyonu tertip eden heyeti sevindirdi. Yarışmayı ülke çapında 85 proje ortağı kulüp ve yaklaşık 500 kişilik gönüllü organize ekibi gerçekleştirdi. Yarışmacıların %60’ı bayan, %40’ı ise erkek katılımcılardan oluştu.

mudurnu-meal (4)

Türkiye geneli ödül töreni 13 Nisanda

Yarışmada dereceye girenlere, Türkiye geneli ve il ödülleri olmak üzere binlerce ödül verilecek. Yarışma, ortaokul, lise, yetişkinler, din görevlileri ve online olmak üzere 5 ana kategoride yapıldı. Sınav sonuçları 24 Mart 2014 Pazartesi günü www.ufkayolculuk.com adresinde açıklanacak. Sonuçların açıklanması ve ödül takdimi, her ilde yapılacak ödül törenlerinde, merkezi ödüller ise 13 Nisan Pazar günü İstanbul’da yapılacak büyük bir organizasyonla açıklanıp sahiplerine takdim edilecek.

 mudurnu-meal

Toplumun yüzde 5’i Kur’an-ın anlamıyla buluşuyor

Yarışma öncesi yapılan bir çalışma ile toplumun yüzde 94’ünün evinde Kur’an’ı Kerim bulunmasına ve yüzde 78’inin Arapça olarak okunmasına rağmen, baştan sona Kur’an-ı Türkçe anlamını okuyan kişilerin yüzde 5’i geçmediği ortaya çıktı. Namaz kılanların Fatiha’yı okuduğu ancak anlamını bilenlerin de 100 kişiden 5 kişi olduğu saptandı. Yarışma ile Allah’ın kutsal mektubu olan Kur’an’ı Kerim’i okumak, anlamak ve yaşamak gerektiği, ayrıca her yaştan insanın rahatlıkla okuyup anlayacağı ve mesajlarının gayet açık olduğu göstermek isteniyor.

www.mudurnuhaber.com

teşekkür

 

oris-telekom -mudurnu-mega - Kopya - Kopya - Kopya - Kopya - Kopya - Kopya

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir