2012 Makine ve Ekipman Destekleri açıklandı

Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi” projesinin tebliğinin Resmi Gazete’de yayımlandığını, destek için 1 Ağustos’a kadar başvuru yapılması gerektiğini bildirdi.

 Yapılan yazılı açıklamada, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi” projesinin 3 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini kaydedildi.

Projenin amacının tarımsal faaliyetlerde yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaşması, daha kaliteli ve talebe uygun üretim yapılmasını, üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası rekabet edebilir bir seviyeye getirmek olduğunu ifade edildi.

 

“Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2007-2011 yıllarında müdürlüğün bin 539 adet makine ve ekipmana 10 milyon liranın üzerinde hibe desteği verildi.

Projede hibeye esas yatırım tutarları tüzel kişiler için 100 bin, gerçek kişiler için ise 50 bin lira olacak, ancak süt üretici birlikleri yatırım tutarıyla birden fazla süt soğutma tankı alabilecek. Desteklemelerden yararlanmak isteyenlerin, 81 il ya da ilçe müdürlüklerine 1 Ağustos’a kadar başvurmaları gerekiyor.

www.mudurnuhaber.com

 

“2012 Makine ve Ekipman Destekleri açıklandı” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir